Носел си и служебна карта, която показал пред колегите му, които

...
 Носел си и служебна карта, която показал пред колегите му, които
Коментари Харесай

Полицаят, заловен да превозва мигранти на АМ Тракия, бил с униформата си, когато го спипали

 Носел си и служебна карта, която посочил пред сътрудниците му, които го спрели за инспекция по пътя за София

23-годишен перничанин, служител на Столична дирекция на вътрешните работи, е служителят на реда, транспортирал противозаконни миигранти пред страната. Той бе хванат рано тази заран на Автомагистрала „ Тракия “ в регион на село Бенковски. Тога обявиха на ексклузивен брифинг от прокуратурата в Пловдив.

Младият мъж е работил 3 години към Специализирани полицейски сили-СДВР. Той бил в болничен до 31 декември и е трябвало да се завърне на работното си място на 6 януари. Рано тази заран обаче патрулиращ екип на бранш „ Пътна полиция ” спрял за инспекция подозрителен микробус, който пътува към София.

Той бил ръководен от младия служител на Министерство на вътрешните работи, облечен със служебната си униформа. Когато сътрудниците му го попитали какво транспортира, той не дал смислени пояснения. Легитимирал се обаче със служебна карта, евентуално с концепцията да смекчи събитията. Последвала инспекция.



„ При инспекция в буса са били открити 31 мигранти – всичките мъже на забележима възраст сред 20 и 30 години. Впоследствие те са дали показания, че са платили по 400 лева на човек /4000 лири/ да бъдат извозени в границите на страната. Миргантите са били натоварени в региона на Бургас и сделката била да бъдат отведени в Сърбия “, съобщи областен прокурор Чавдар Грошев.



23-годишният служител на реда е признал, че не за първи път се замесва в схеми с трафик на мигранти. Споделил, че съжалявал за това, само че изплащал заем. 

Предстои да бъде издигнат обвиняване на служителят на реда и да бъде изтънчено задържане за период от 72 часа.

В рамките на денонощието в трафик на нелегално пребиваващи е бил хванат още един жител. Той е от Харманли и е на 35 години, допълниха от прокуратурата. Той бил изловен да извозва 25 лица от афганистански генезис още веднъж с региона на Бенковски.

Трафикантът признал, че преди 2 седмици се срещнал в турски жители, които му предложили да влезе в схемата за превоз на мигранти. На 1 януари те са имали среща, в която са се договорили по какъв начин да се случват нещата.

Тук сделката е била да прекара чужденците от Бургас до Сърбия. За задачата трафикантът получил това сумата от 4800лв., които са конфискувани и предадени по делото като материално доказателство.

Тепърва ще се обяснява дали сред двата случая има връзка.

По статистика следим завишение на мигрантския напън от миналата година. Дела за 2021 са били 20, а за 2022  - 53, като по всички има наказани лицата.

„ За следващ път ще кажа, че за нас няма никакво значение на каква служба е индивидът. Дори бихме споделили, че случая на служителя на реда е една срамна постъпка “, добави Атанас Илиев.

Предвиденото наказване е от 1 до 6 години отнемане от независимост и до 25 000лв. санкция.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР